Mijn lief en ik verjaarden afgelopen week. En dat was natuurlijk aanleiding voor een klein feestje zaterdag. Dusch. Mailden we vrienden en familie, deden mijn lief en onze kleuter boodschappen en maakte ik hapjes en salades. Nu hebben de meesten van onze vrienden eigen kleuters, prinsessen en prinsjes, dus werd het al snel een dolle boel.
Eerlijk gezegd houd ik wel van verjaardagsfeestjes. Ik vind het supergezellig dat zo veel mensen komen borrelen en eten en dan nemen al die mensen ook nog kadootjes voor ons mee. Ik houd wel van goed uitgezochte kadootjes en we zijn goed verwend dit jaar: kadobonnen voor Gamma, sauna, luxe lunch en gezellig uit eten. Een heuse IPod én een dokkingstation, mijn lieve collega’s namen voor mij een Grieks kookboek mee en voor mijn lief een fles ouzo, en een hele goede vriend nam een biologische gekonfijte eendenbout mee. En er was nog meer.
Maar bovenal was het dus erg gezellig met familie, oude en nieuwe vrienden.
Ik kookte een tafel vol met mezze, waaronder de salade met paprika, peper en munt, maar ook dit wortel-karwij smeersel, eerlijk gejat uit Casa Moro.
Wortel-karwij dip met feta
1 kg winterwortel, geschrapt en in dikke plakken
1 eetlepel karwijzaad
olijfolie
peper, zout
150 gram feta, verkruimeld
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de wortels in een ovenschaal met peper en zout en ruim olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de wortels in ongeveer 45 minuten gaar worden. Laat de wortels iets afkoelen. Pureer de wortels met de staafmixer, voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe. Plet het karwijzaad in een vijzel of met een mes. Roer het karwijzaad door de wortelpuree. Proef en voeg eventueel peper en zout toe. Doe de worteldip over een schaal en verdeel de feta erover. Lekker met Turks brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten