Wat was het een feestje vandaag! Maar ik hoefde dan ook niet met de trein, ging ook nergens met de auto heen en de bus kwam beide keren net aanrijden toen ik er een ritje mee wilde maken. Ik hoefde alleen ’s morgens naar kantoor en kon ’s middags fijn een stukje lopen in de sneeuw. En ik werkte vandaag mijn laatste halve dag voor mijn kerstvakantie, dus ik was al in een feestelijke stemming. En toen ik thuis kwam uit mijn werk was het binnen warm en knus, brandde de lichtjes in de kerstboom en werd ik door twee kinderen blij verwelkomt. Ziet u het voor u? Een tafereeltje dat in geen kerstfilm zou misstaan.
Maar we moeten morgen nog wel de deur uit. Eten en gezellig doen met goede vrienden. En zondag hebben we een fijn kerstdiner, maar daarvoor zullen we toch eerst nog even boodschappen moeten doen. En onze gasten moeten zondag ook nog hier zien te komen. Dus toch misschien iets minder sneeuw?
Probeert u in de kerstvakantie vooral dit pastagerecht. Eerlijk gejat uit De Zilveren Lepel Pasta.
Pasta met pistachenoten en gorgonzola
150 g gepelde pistachenoten
100 g gorgonzola, in blokjes
125 ml slagroom
300 gr pasta
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Doe de noten in een hittebestendige kom, overgiet ze met kokend water en laat ze 3 minuten staan. Laat uitlekken en even afkoelen en wrijf met uw vingers de vliesjes eraf. Hak ze fijn en houd ze apart.
Doe de gorgonzola en de room in een pan en smelt de kaas al roerend op laag vuur. Het moet een gladde massa worden. Haal de pan dan van het vuur.
Kook de pasta in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze in een warme schaal en roer er de gorgonzolasaus, de noten en de Parmezaanse kaas door. Zet de pasta meteen op tafel.
1 opmerking:
Dit recept is bij ons thuis intussen terecht gekomen in de top vijf van favoriete Pastarecepten, en dat terwijl er niet eens vlees in zit!
Echt lekker is het.
Een reactie posten