donderdag 23 september 2010

Pastasalade met rucola en tuinbonen

Kijkt u eens. Een nieuw plaatje. Schaamteloos gejat van de wandelaar. Nu nog zonder zijn toestemming, maar ik gok er eerlijk gezegd een beetje op dat de wandelaar het eigenlijk wel leuk vindt dat ik zijn plaatje gebruik. Misschien heeft hij zelfs dit plaatje geschoten met in zijn achterhoofd dit plekje op het wereldwijdeweb. Ik vind het in ieder geval mooi. Dusch. Wandelaar, hartelijk dank. Wilt u nog een vergoeding ontvangen voor het gebruik van uw plaatje? Wilt u graag een vermelding van uw naam? Of anderszins gecompenseerd dan wel geëerd worden?

Vanavond kook ik niet. Ik heb een bbq-feest. In de herfst vraagt u zich af? Ja, in de herfst, ik heb het ook niet gepland. En eerlijk gezegd heb ik het niet zo op bbq-feesten. Vaak zijn bij de bbq de rijen om een aangebrand worstje te pakken te krijgen zo lang, dat ik uiteindelijk alleen maar veel te weinig brood eet, of iets dat voor pastasalade moet doorgaan, maar eigenlijk alleen maar weeïg smaakt. Maar wel matige rosé drink alsof ik voldoende heb gegeten. En morgen moet ik gewoon weer werken. Ik vermoed dat ik van die combinatie te weinig eten, maar wel drank en morgen werken, spijt ga krijgen. Maar dat zien we morgen dan wel weer. Voor u een recept voor pastasalade die wel lekker smaakt:

Pastasalade met rucola en tuinbonen

250 gr pasta, gaar gekookt in voldoende zout water en afgekoeld
100 gr rucola
150 gr parmezaan, geraspt
rasp van 1 citroen
scheutje walnootolie
½ teen knoflook, geperst
250 gr lekkere (!) tomaten in grove stukken
6 zongedroogde tomaten in stukken
300 gr tuinboontjes (uit de diepvries) (extra lekker als u ze even dubbeldopt: een minuutje blancheren, het velletje verwijderen en alleen het kleine groene boontje gebruiken)
peper/zout

Maak met de staafmixer van 1/3 van de rucola, de parmezaan, citroenrasp, knoflook, walnootolie en knoflook een dikke saus, het wordt een soort pesto. Roer de pesto en andere ingrediënten door de pasta. Proef en voeg indien nodig peper en zout toe. Deze pastasalade kan erg goed van te voren gemaakt worden.

3 opmerkingen:

Wandelaar zei

Wandelaar vindt het wel prachtig, dat je zijn foto gebruikt...
En beloning:
Wat dacht je van een keertje de Boeuf Bourgignon?
Voor erbij heb ik nog een mooie Argentijn liggen!

Anoniem zei

Hoi Irene, leuk om te lezen! En inspirerend... Ik ben slecht vrouw geweest de laatste tijd -ik geef de baby de schuld, D kookt tegenwoordig meestal. Maar hierdoor krijg ik weer zin om iets anders te koken dan in-10-minuten-klaar-gegrilde groenten met couscous... Hm, tips? Liefs, Maaike

Irene zei

Ik kan me niet heugen wanneer wij voor het laatst in-10-minuten-klaar-gegrilde groenten met couscous hebben gegeten. Goed idee! Zal eens piekeren op iets anders snel klaar.