zondag 19 september 2010

Verse vijgen uit de oven

Mijn computer deed niet wat ik wilde. Sterker nog, volgens mij deed de computer precies waar hij zelf zin in had. Ik deed gewoon mijn ding, was vrolijk een stukje voor u aan het schrijven. En toen gebeurde het. De computer sloot alle bestanden af en ging uit. En daarna ook weer aan. Maar de computer had niet eerst even het bestand opgeslagen waar ik mee bezig was. En ik zelf ook niet. Dus. Weg stukje. Ook in de spelonken van de computer is er niets meer van terug te vinden. Het was weliswaar niet mijn meest briljante stukje, maar ik had er wel al een poosje op zitten broeden. Daar ga ik een andere keer wel weer opnieuw aan breien, maar als u het goed vindt maak ik me er nu van af. Met een makkelijk nagerecht.

Verse vijgen uit de oven

1 verse vijg per persoon
klein klontje boter
koffielepel bruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak in elke vijg 2 inkepingen zodat een kruis ontstaat. Trek de vijgen iets open en stop in elke vijg een klein klontje boter en een lepel bruine suiker. Gebruik voor elke vijg een ovenvast schaaltje. Bak de vijgen ongeveer 12 minuten in de oven. Serveer zo, met een bolletje vanille ijs of een klein stukje blauwe kaas.

2 opmerkingen:

Jeanne zei

Bovenstaand recept kregen wij voorgeschoteld na de Boeuf uit de vorige log/ De pret kon niet op.
Zou een scheutje geestrijk vocht ook niet erg lekker zijn?

Wandelaar zei

Ik kreeg het vandaag, zondag 24 oktober, zonder speciale aanleiding als nagerecht.
Nachtzuster had de reaktie van Jeanne gelezen, en deed er een scheutje Kahlua bij.
De koffiesmaak en geur maakten het geheel nog lekkerder!