vrijdag 10 juni 2011

Doperwten met spek

Goed, we waren dus een paar dagen weg. Kinderen en tent in de auto en op naar de camping. Dat was vorige week, weet u nog? Toen het zulk heerlijk weer was. Een beetje hangen rond de tent, naar het minimeertje op de camping en ’s avonds borrelen en bbq-en. Geen straf dus. Totdat ik overvallen werd door dat nare virus. En de toiletpot mijn beste vriend werd. Op de camping dus, niet eens mijn eigen toiletpot. Niet fijn. En het bleek ook nog eens een hardnekkig virus, dus dat kwam huis vrolijk terug in een andere gedaante en opnieuw werd de toiletpot mijn beste vriend. Deze keer wel thuis, maar nog steeds niet fijn. Nu gaat het beter met me, dank u. Maar ik ben wel een beetje klaar met virussen voor dit jaar, zo lang geleden was de vorige niet.

En dan nu. Weer over eten. Sommige recepten zijn zo doodeenvoudig dat ik me afvraag waarom ik het nog nooit zelf bedacht heb. En of ik me een beetje moet schamen om het voor u op te schrijven. Maar dat schamen zet ik aan de kant, als ik het nog nooit bedacht had, is het voor u misschien ook nieuw. En voor degenen onder u met kleuters of ander soortige kinderen: dit is het meest geniale kinderrecept ooit. Eerlijk gejat uit de Zilveren Lepel.

Doperwten met spek
900 gram doperwten, uit de diepvries, of verse gedopt en dan kort gekookt
150 gram spek, in dobbelsteentjes
scheutje olijfolie
klontje boter

Doe boter en olie in een pan met een dikke bodem. Bak, zodra de olie en boter zijn, de spek aan. Doe de (ontdooide) doperwten bij het spek, roer om en laat 10 minuten stoven totdat de doperwten gaar zijn, maar nog wel beet hebben. Klaar!

1 opmerking:

Nachtzuster zei

ook heul lekker met verse capucijners en een uitje!