Een vriendin, moeder van een kleuter en een prinsje, ook altijd aan het racen tussen werk, school, naschoolseopvang, kinderdagverblijf, zwemles, een leuke relatie, een eigen sociaal leven en allerlei andere stressfactoren, vroeg mij vandaag wanhopig of ik hier nu ook eens tien-minuten-recepten met u zou willen delen. En dan moet ik u nu teleurstellen. Echte tien-minuten-recepten heb ik niet, weet u wel hoe kort tien minuten zijn? Wel twintig-minuten-recepten, “maar dan inclusief snijden enzo” riep mijn vriendin vergoelijkend. Maar wel graag kindvriendelijk en ook nog een beetje gezond enzo. Dusch. Een in-twintig-minuten-klaar-kindvriendelijk-gezond-pastarecept.
In dit recept gebruik ik voor gesneden groentes uit de diepvries. Ik vind de Italiaanse groenten van AH voor dit soort recepten prima gaan. Uit de diepvries is vaak lekkerder en verser dan voorgesneden verse groenten. Het grote nadeel van voorgesneden groenten is dat alle groenten door elkaar in één zak zitten. Wortels, broccoli, boontjes en ui bij elkaar. Terwijl die allemaal een andere garingstijd hebben en daarom eigenlijk op een ander moment toegevoegd zouden moeten worden. Dusch. Mocht u nu wel meer dan twintig minuten tijd hebben snijd dan vooral uw groenten zelf. En kies dan degenen die u of uw kinderen het lekkerst vinden.
En dan nu: Huub Huub Barabatruuk! De gehaktballetjes maakt u van verse braadworstjes. Een truukje dat ik denk ik eens bij Jamie Oliver heb gezien. Maar dat weet ik niet meer zeker, dus het kan maar zo zijn dat het een truukje van iemand anders is. Kies lekkere braadworstjes, mijn slager maakt heerlijke. Het voordeel van braadworstjes is dat die al gekruid zijn, daar hoeft u dus geen tijd meer aan te besteden. Van de braadworstjes maakt u makkelijk en snel gehaktballetjes: Snijd de worstjes aan een uiteinde open, als u er nu een beetje vlees uitduwt is het eigenlijk direct een balletje, eventueel nog even “narollen” met je handen. Dat narollen kost wel wat tijd en ik vind het niet perse nodig. Probeer het maar eens, het werkt echt!
Pasta met gehaktballetjes en groentenpasta
1 ui
1 teen knoflook
2 braadworstjes
1 blik tomatenblokjes
voorgesneden (of zelf gesneden) Italiaanse groenten
peper, zout
1 theelepel suiker
½ eetlepel oregano
olijfolie
Begin met het opzetten van water voor de pasta. Voeg pas zout toe als het water kookt, wacht tot het weer kookt en kook dan de pasta gaar, kijk eventueel op de verpakking hoe lang dit duurt. Snipper ondertussen de ui en hak of pers de teen knoflook. Verhit in een pan een scheut olijfolie, bak hierin de ui in een paar minuten zacht, voeg daarna de knoflook toe en bak even mee. Doe de tomaten en suiker bij het ui-knoflook mengsel en laat zachtjes pruttelen. Maak gehakt balletjes van de braadworstjes (zoals hierboven beschreven). Bak de balletjes in een (andere!) koekenpan rondom bruin. Vis de balletjes uit het vet en voeg ze toe aan de tomatensaus, doe hier nu ook de groenten, oregano en peper en zout bij en laat het geheel nog eens tien minuten (tot een kwartiertje) pruttelen, tot balletjes gaar en groenten beetgaar zijn. Proef of er nog meer peper, zout of oregano bij moet. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Geef er Parmezaanse kaas bij. Misschien de eerste keer niet in precies twintig minuten klaar, maar wel in vijfentwintig. En dat is toch ook heel snel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten