Deze keer heb ik u wel erg lang laten wachten op een nieuw stukje. Mijn excuses. Natuurlijk zijn er allerlei gewone smoesjes, druk, geen tijd, de week ging te snel. Maar deze keer heb ik een extra smoesje. Kijk. U moet zich voorstellen, ik lig hier op de bank met de laptop een stukje voor u te schrijven. Lekker languit, terwijl hij knus naast mij zit en via het journaal volgt wat er zoal in de wereld gebeurt. En de afgelopen dagen was het niet alleen druk, maar werd ook de laptop geconfisqueerd. Wij hadden hier een logee, mijn schone zusje had haar amandelen laten knippen en kwam een paar dagen hier voor zich laten zorgen, beetje bijkomen, beetje slapen, filmpje kijken en laptoppen. En daar is dan mijn smoesje van vandaag. Ik kon dus niet bij de laptop. En ik had natuurlijk gewoon achter de gewone computer kunnen kruipen, maar eerlijk is eerlijk, ik vind het hier wel lekker liggen, warm en languit, met de laptop.
En ja, we aten alweer soep. Door die geknipte amandelen. Gepureerde soep, vol van smaak, en niet te prikkelend voor die lastige amandelen. Het recept haalde ik ooit eens uit een Delicious, en is in de loop van de tijd is aangepast en versimpeld. Extra lekker met bijvoorbeeld stukjes paling of forel.
Knolselderijsoep met amandelen
1 knolselderij, schoongemaakt en in stukken
1 grote ui, gesnipperd
1 liter kippenbouillon (misschien iets meer als de knolselderij erg groot is)
scheutje olijfolie
200 ml slagroom
100 gram blanke amandelen
peper en zout
Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze iets gekleurd zijn, pas op, het kan opeens erg snel gaan. Verhit in een grote pan de olijfolie, bak hierin de ui aan. Voeg knolselderij toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat een kwartier koken, of tot de knolselderij gaar is. Doe amandelen en slagroom bij de soep en pureer met een staafmixer. Voeg ruim peper en naar smaak zout toe.
1 opmerking:
De amandelen knippen en roosteren?
Een reactie posten