zondag 29 mei 2011

Aardappelpizza

U kunt zich voorstellen dat ik ondertussen al best een aardige verzameling kookboeken heb. Maar er zijn meer kookboeken die ik niet heb en wel zou willen hebben, dan kookboeken die ik wel heb. Dus maak ik graag ruimte voor meer. En de afgelopen week was een goede week! Er kwamen zomaar twee nieuwe bij. Het eerste kwam via de post en was een kado van mijn vader. Altijd fijn, kookboeken kado krijgen. Vooral De zomer van de zilveren lepel. Een heel fijn Italiaans kookboek vol zomerse gerechten en foto’s om bij weg te dromen. Het recept voor aardappelpizza komt ongeveer uit De zomer van de zilveren lepel.

En al neuzend in de plaatselijke boekwinkel vond ik De Joodse keuken van Claudia Roden met korting. Een lijvig en zwaar boek vol met verhalen en Joodse recepten uit de hele wereld. Woensdag vertrekken we voor een paar dagen vakantie, ik overweeg ernstig om dit kookboek mee te nemen als `leesvoer`. Of heeft u nog een goede tip voor een vakantieboek?

Aardappelpizza
750 gr aardappels, geschild en gekookt in gezouten water
150 gr bloem
30 gr boter
1 ei
olijfolie
2 bolletjes mozzarella, in plakken
2 tomaten, in plakken
1 blik tomatenblokjes
1 blikje ansjovis
150 gr Parmezaanse kaas, geraspt
1 eetlepel gedroogde oregano

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pureer de aardappels met een pureeknijper (of stamper), roer bloem, ei en boter door de aardappels. Vet een lage bakvorm in met olijfolie, schep het aardappelmengsel hierin en strijk het glad. Verdeel de plakken mozzarella over de bodem, vervolgens de tomatenblokjes, tomaten en ansjovis en tot slot de Parmezaanse kaas en oregano. Bak de aardappelpizza 30 minuten in de oven. Serveer meteen.

1 opmerking:

Neel zei

weet je wat ik nog mis op deze blog?? een soort van zoekmachine (zoals ah.nl) dat je op soort gerecht en kooktechniek enzo kan zoeken :-) beetje te high tech misschien he!? maar hoe meer recepten hier op staan hoe handiger dat is...

ook heb ik een kookboek tip voor je: Jamier Olivers 30 minute's meals. I know Jamie Oliver is behoorlijk gehipt enzo, maar in dit boek staan echt de meest verukkelijke menu's... overigens: knappe kop/k die zo een compleet menu in 30 minuutjes op tafel krijgt (maar ja die 30 minuten zijn waarsch excl de tijd waarin zijn 8-koppige team alle ingredienten in perfecte stukjes en volmaakte porties heeft staan snijden resp. afmeten :-)).

koes