donderdag 4 november 2010

Pasta met aubergine

Zo. Wij gaan een paar dagen weg. Dat u het even weet. Met ouders en de kinderen in een huisje. Zwembad en speeltuin op het park, zaterdagavond gourmetten, u kent het wel. We hebben er zin in en onze kleuter nog veel meer. Dusch zijn we vanavond druk bezig met pakken, want we gaan voor die 2 nachten natuurlijk wel een kleine volksverhuizing op gang brengen. En zondag verhuizen we de hele boel weer terug. U zult het dus even zonder mij moeten doen, maar dat redt u wel. Maakt u vooral pasta met aubergine dit weekend.

Pasta met aubergine
pasta
4 kleine aubergines of 2-3 grote
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
1 blik tomatenblokjes
veel verse basilicum blaadjes (mag wel een hele pot), gescheurd
peper en zout
olijfolie

Verhit de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in blokjes en doe deze in een braadslede of grote ovenschaal. Verdeel flinke scheut een olijfolie, peper en zout over de aubergine en roer goed door. Bak de aubergine 30 tot 40 minuten in de oven tot alle aubergine goed gaar is. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de ui in een klein scheutje olijfolie tot deze glazig is, bak de knoflook even mee. Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zacht pruttelen en voeg de aubergine toe. Laat het geheel nog eens 5 minuten pruttelen en proef of er nog peper en zout bij moet. Roer pasta en saus door elkaar. Strooi de basilicum erover. Serveer met Parmezaanse kaas.

3 opmerkingen:

Maaike zei

foei, de aubi niet met zout bestrooid uit laten lekken..? Ha doet iemand dat? Of zou het toch verschil maken?
gourmet ze!

Neeltje zei

veel plezier! x

Irene zei

Ha! Huisjes van tegenswoordig hebben gratis internetverbinding!

@Neel: misschien schrijf ik er van de week nog een stukske over
@maaike: ik doe dat eerlijk gezegd nooit, geen zin, geen tijd, wat een gedoe. Zullen we eens een testje doen? Eén schaal met zout en uitlekken enzo en één zonder.