donderdag 28 oktober 2010

Groentecurry

En nu heeft u natuurlijk allemaal een pot vol Garam Masala. En nu, vraagt u zich af. Wat gaan we daar nu mee doen? Ik maakte er een poos geleden een enorme pan met groentecurry mee. Er was genoeg voor 12 volwassenen en een stapel kinderen. Als de groenten lekker grof en herkenbaar zijn is dit prima kindereten. Dat wil zeggen, onze prinses baggerde vrolijk twee kommen leeg en de verschillende aanwezige kleuters wilden eigenlijk sowieso liever spelen, maar vonden het over het algemeen niet al te vies. En dat is bij een kleuter al heel wat.

Groentecurry (voor 12 volwassenen en een handvol kinderen dus)
5 uien, gesneden
½ bol knoflook, gehakt
1 ½ rode peper, gehakt (meer, als er geen kinderen mee-eten!)
2 bloemkolen in grote rozen
5 groene paprika’s, gesneden
1 bos wortels, geschrapt en in stukken
½ kilo tot een kilo aardappels, geschild en in kleine stukken
3 zoete aardappels, geschild en in kleine stukken
500 gr sperzieboontjes, schoongemaakt
5 blikken tomatenstukjes
3 blikken kokosmelk
Flinke scheut olijfolie
2 bossen koriander, grof gehakt
1 bos munt, grof gehakt
Zout, peper
4 eetlepels Garam Masala

En een hele grote pan!

Verhit de olie in de pan. Bak de ui op hoog vuur, voeg knoflook en peper toe. Bak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg de Garam Masala toe en bak even mee. Voeg alle groenten toe, de kokosmelk en de tomatenstukjes. Laat zachtjes aan de kook komen en laat zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg tot slot koriander en munt toe. Serveer met zure room en Indiaas naanbrood.

Geen opmerkingen: